• Rick Nederstigt

GroenLinks wil meer pinautomaten in Soesterkwartier

AMERSFOORT Er moeten meer pinautomaten in de Amersfoortse wijk het Soesterkwartier komen. Dat is de mening van GroenLinks, die schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college. Dit nadat bekend is geworden dat er in de volkswijk twee automaten zijn verdwenen. 

Jeroen van der Veer

Het weghalen van de automaten is volgens de fractie een slechte ontwikkeling. ,,Zeker gezien de vergrijzing." Daarom hoopt GroenLinks dat de gemeente met Geldmaat in gesprek gaat om over terugplaatsing te praten. Door het verdwijnen van de twee automaten uit het Soesterkwartier kunnen bewoners alleen nog geld krijgen in het filiaal van de Albert Heijn op de Noordewierweg. 

REGELMATIG LEEG Deze automaat is volgens de politieke partij echter regelmatig leeg en enkel en alleen toegankelijk op tijden dat de winkel geopend is. ,,Voor oudere bewoners van de wijk is het Eemplein, het dichtstbijzijnde alternatief, moeilijk te bereiken. Ook gezien de beperkte busverbinding."

TOEGANKELIJK Dillian Hos, de schrijver van de schriftelijke vragen, wil dan ook van het college weten of zij de mening deelt dat pinautomaten altijd toegankelijk moeten zijn.  ,,Ook in andere wijken staat het aantal automaten onder druk."