• Archieffoto: Koen Suyk

Grote meerderheid bewoners Jeruzalem stemt in met verbeterplan

AMERSFOORT In de 'Amersfoort Vernieuwt'-buurt Jeruzalem is ruim voldoende draagvlak gehaald voor het verbeterplan voor de 223 huurwoningen, meldt woningcorporatie de Alliantie. Om de verbeterwerkzaamheden te kunnen uitvoeren was minimaal 70 procent akkoord van de bewoners nodig, er werd 82 procent gehaald.

De woningen zijn eigendom van woningcorporatie de Alliantie. De karakteristieke woningen zijn in de jaren '50 gebouwd. In die tijd werden er andere eisen gesteld aan een woning dan nu. Daarom heeft de Alliantie samen met bewonersgroep Jeruzalem, de klankbordgroep en aannemer Nijhuis Bouw een verbeterplan gemaakt waarbij de verouderde woningen opgeknapt en geïsoleerd worden. Hierdoor moeten de woningen comfortabeler en energiezuiniger worden.

PLANNING De komende weken worden de bewoners die nog niet langs geweest zijn in de modelwoning benaderd. ,,Tegelijkertijd starten we nu met de voorbereiding van de werkzaamheden. De verwachting is dat we in juni kunnen starten met de uitvoering van de werkzaamheden. Rond de zomer van 2017 verwachten we klaar te zijn met de werkzaamheden."

De toekomstvisie voor de buurt Jeruzalem wordt ontwikkeld in het kader van het programma Amersfoort Vernieuwt. In dit programma werken bewoners, organisatie, woningcorporaties en gemeente Amersfoort samen aan het verbeteren van buurten.