• AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Grote ravage bij ramkraak op Amersfoortse fotowinkel

AMERSFOORT Bij fotospeciaalzaak en copyshop Foto-Amersfoort op Het Masker in winkelcentrum Emiclaer is dinsdagochtend rond 03.00 uur een ramkraak gepleegd. Een gestolen auto reed frontaal de pui van de winkel in. De schade aan en in het pand is enorm en de daders zijn er met buit vandoor gegaan.

De politie kreeg om 3.15 uur een melding over de zaak. Ter plaatse bleek dat een auto een winkelpui was ingereden. De bestuurder van de auto wist de obstakels voor de winkel te omzeilen en was dwars door het glas gereden. De vitrine werd vernield en overal lagen glasscherven. Wat de daders precies hebben meegenomen is nog niet bekend.

GESTOLEN AUTO De betreffende auto blijkt op 2 juli te zijn gestolen in Soest, zo laat de politie weten. Inmiddels is door de politie een onderzoek ingesteld.

GETUIGEN De recherche komt graag in contact met getuigen. ,,Mogelijk zijn vlak voor de ramkraak of direct daarna personen aan Het Masker gezien. Ook is het mogelijk dat er camerabeelden zijn van de kraak. In die gevallen hoort de politie dat graag." Contact opnemen kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.