Herdenking oorlogsslachtoffers in Amersfoort

AMERSFOORT Op maandag 4 mei worden in heel Nederland de slachtoffers van verschillende oorlogen herdacht. Hieronder volgt een overzicht van de herdenkingsbijeenkomsten in Amersfoort.

[Vesper Sint Ansfriduskerk

Om 18.00 uur wordt een oecumenische Vesper gehouden in de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan 28.

[Stille tocht Kamp Amersfoort/Rusthof

18.30 - 20.20 uur

Stille tocht met burgemeesters van Amersfoort en Leusden. Vertrek van Kamp Amersfoort. Vanaf 18.30 uur verzamelen deelnemers zich op de parkeerplaats van de Politieschool 'De Boskamp'; de tocht start om 19.00 uur. De tocht leidt via de Stenen man naar begraafplaats Rusthof, waar de burgemeesters van Leusden en Amersfoort een krans leggen. Om 20.00 uur wordt gedurende twee minuten stilte in acht genomen. Om 19.00 uur rijden twee personenbusjes voor mensen die slecht ter been zijn, achter de Stille Tocht aan van Kamp Amersfoort naar Rusthof. Deze busjes zijn gratis beschikbaar gesteld door de firma Besseling. Na afloop rijden ze weer terug naar Kamp Amersfoort. Kamp Amersfoort is van 10.00 tot 20.15 uur open voor bezoekers.

[Stille tocht Hoogland

Om 19.30 uur verzamelen deelnemers zich bij De Inham, Hamseweg 40, voor een stille tocht naar de Naald aan de Hamseweg/hoek Zevenhuizerstraat. Locoburgemeester Hans Buijtelaar zal bij de stille tocht aanwezig zijn.

[Plechtigheid Rustenburg

Om 19.30 uur is er een plechtigheid bij de Molendijkflat in Rustenburg, in aanwezigheid van wijkwethouder Pim van den Berg.

[Herdenkingsconcert Sint Franciscus Xaveriuskerk

Ook dit jaar is er een herdenkingsconcert in de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan 't Zand. Aanvang 21.00 uur. Dit jaar wordt het concert verzorgd door het Amersfoortse kamerkoor On Y Chante. De titel van het concert 'Daarom zal ik op 4 mei…' is ontleend aan de Ballade van de 4e mei van componist Otto Deden op tekst van Ron Schröder. Voor het begin van het concert zal burgemeester Lucas Bolsius een korte toespraak houden. De toegang is gratis.