• AS Media

'Het leek wel Flikken Amersfoort ofzo'

AMERSFOORT ,,Er klonk hard gegil en daarna viel er een doodse stilte", zo beschrijft buurtbewoner Ouwerkerk de situatie voordat het arrestatie team maandagmiddag een instap deed in een flat aan het Ariaplein. ,,Ik dacht echt dat er iemand vermoord werd", vult een buurvrouw vanaf het balkon aan.

Jeroen van der Veer

Even voor half twaalf snelden diverse politie-eenheden naar het Ariaplein omdat volgens de woordvoerder een 'relationeel conflict' was geweest. ,,Ik ben de honden gaan uitlaten en toen ik terug kwam, mocht ik de galerij niet meer op", aldus Ouwerkerk. ,,Het arrestatieteam kwam aansnellen en alles werd afgezet."

De buurtbewoner die op het balkon stond dacht aan een Hollywood-scene. ,,Flikken Amersfoort of zo. Overal stond politie en zwaarbewapende mannen gingen de flat in. Zo iets zie je normaal alleen op televisie."

In de flat werd uiteindelijk niemand gevonden. Volgens buurtbewoners was er iemand gevlucht. ,,Er woont een stel van rond de dertig. Die wonen er sinds een jaar of twee denk ik. Rustige en vriendelijke mensen. Ik heb dan ook geen idee wat er aan de hand was, maar het klonk ernstig."

Rond de klok van één uur werd de afzetting weggehaald en kon ook Ouwerkerk weer naar zijn woning. Een opengebroken voordeur is de stille getuige van het incident, waarover de politie nog niets kon zeggen. ,,Er is niemand aangetroffen en meer dan zeggen dat het om een conflict in relationele sfeer gaat kunnen we nog niet."