• Muziekfeest in de Ziggo Dome

    Paul Bergen

'Ik verwacht dat De Hof gesloten moet worden'

AMERSFOORT De Hof zal op 20 juni het decor zijn voor de AVRO TROS Sterren Muziekfeest en omdat er topdrukte wordt verwacht, zal op het Onze Lieve Vrouwenplein een groot scherm zijn. Initiatiefnemer en voorzitter van de horecavereniging Maicel van den Heuvel: ,,Ik verwacht dat De Hof op een gegeven moment gesloten moet worden en dan kunnen liefhebbers daar live meekijken."

Jeroen van der Veer

Al drie jaar is Van den Heuvel met anderen bezig om het muziekevenement naar de binnenstad van Amersfoort te halen. ,,Elf jaar geleden was het hier ook en dat was enorm succesvol. Wij vonden dat dit nog een keer moest gebeuren en daarom hebben we er werk van gemaakt."

En met succes. Van den Heuvel kreeg de gemeente en het plein achter zich en sindsdien ging het snel. Beide partijen zullen geld moeten neerleggen voor het feest, maar dat is het volgens Van den Heuvel waard: ,,De AVRO betaalt de artiesten, het licht en het geluid. De rest komt voor onze rekening, maar het is een enorme promotie voor de binnenstad. The Passion was het op het Eemplein en de scenes waren buiten het centrum opgenomen. Dat zal 20 juni wel anders zijn. "

Op de vraag of Amersfoort de landelijke publiciteit nodig heeft, begint de eigenaar van Gaycafé Lapart te lachen: ,,Amersfoort trekt steeds meer toeristen aan en dat is geweldig. De toeristen zijn de grote steden zat en komen naar plaatsen zoals Amersfoort. Dat merken wij echt en dat is ook terecht; het is hier ook echt fantastisch. Door dit muziekfeest komt de stad nog meer in the picture en dat is altijd goed."

Het feest wordt gehouden van 20.30 tot 23.00 uur en er worden duizenden mensen verwacht. ,,De hele Hof gaat leeg. Terrassen moeten weg en alles staat in het teken van het Sterren Muziekfeest. Per vierkante meter mogen er 2,7 mensen staan. Ik verwacht dus 10.000 tot 15.000 mensen. Daarna zal de Hof worden afgesloten, maar is er een grote livescherm op het Lieve Vrouwenplein."