Informatiemarkt over opknappen en isoleren woningen Jeruzalem

AMERSFOORT De bewoners uit de Amersfoort Vernieuwt-buurt Jeruzalem, worden zaterdag 19 maart bijgepraat over het isoleren van hun woning. Tijdens een informatiemarkt in het Vakcollege Amersfoort aan de Hooglandseweg Noord 55 vertelt Nijhuis Bouw over de materialen en methoden die gebruikt gaan worden.

De woningen zijn eigendom van woningcorporatie de Alliantie. De karakteristieke woningen zijn in de jaren vijftig gebouwd. In die tijd werden er andere eisen gesteld aan een woning dan nu. Daarom heeft de Alliantie samen met bewonersgroep Jeruzalem, de klankbordgroep en aannemer Nijhuis Bouw een verbeterplan gemaakt waarbij de verouderde woningen opgeknapt en geïsoleerd worden. Hierdoor worden de woningen comfortabeler en energiezuiniger.

Na de informatiemarkt worden alle bewoners uitgenodigd om in de modelwoning te komen kijken en kunnen daarna ja of nee zeggen tegen het plan. Als minimaal 70 procent van de bewoners akkoord gaat met het energetisch verbeterplan, starten de werkzaamheden in juni 2016.

De toekomstvisie voor de buurt Jeruzalem wordt ontwikkeld in het kader van het programma Amersfoort Vernieuwt. In dit programma werken bewoners, organisatie, woningcorporaties en gemeente Amersfoort samen aan het verbeteren van buurten.