Internationaal Hooglands judotoernooi

HOOGLAND - Naast het geven van 26 jaar judolessen aan honderden kinderen en volwassen in Amersfoort Noord organiseren Sportinstituut Hoogland en de Stichting Judo Activiteiten Hoogland voor de 22ste maal het Internationaal Hooglands Judotoernooi. et toernooi vindt plaats op zondag 1 februari in Sporthal de Bieshaar in Hoogland.

Na veel edities van het Internationaal Hooglands Judotoernooi in sporthal Zielhorst te Amersfoort en in de Trits in Baarn te hebben georganiseerd, zijn ze sinds drie jaar weer terug in de hal waar op 16 januari 1994 ook het eerste Internationale Hooglands Judotoernooi plaats vond.

Na de opening om 9.00 uur strijden er op vijf wedstrijdmatten bijna vierhonderd judoka's in de leeftijdsgroepen -10 jaar, -12 jaar en -15 jaar om de hoogste eer. Naast de ongeveer dertig judoka's van sportinstituut Hoogland verschijnen er judoka's uit Duitsland, Tsjechië, Engeland en natuurlijk uit heel Nederland op de mat. De judoka's uit Tsjechië zijn de judovrienden uit Liberec, de zusterstad van Amersfoort.

Al 19 jaar hebben de clubs vriendschappelijk contact met deze judoclub en ook dit keer slapen de Tsjechische judoka's weer bij hun judovriendjes van sportinstituut Hoogland. In 1997 was Sportinstituut Hoogland de eerste Amersfoortse sportclub die naar de zusterstad Liberec vertrok en nog steeds gaan zij er bijna elk jaar, in de meivakantie, met veel plezier naar toe en komen zij het eerste weekend van februari naar Amersfoort om mee te doen aan het Internationaal Hooglands Judotoernooi.

Na ruim zeshonderd wedstrijden gaan rond 17.15 uur de lichten in de zaal uit, de spots aan en klnikt het 'We are the Champions' uit de boxen voor de laatste prijsuitreiking van een spectaculaire judodag.

Natuurlijk is zo'n groot judotoernooi niet te organiseren zonder de vele clubvrijwilligers, JBN scheidsrechters, EHBO en sponsors. Dit evenement vindt dan ook plaats dankzij Pannenkoekenhuys In den Gloeiende Gerrit, LSC-containers en vele tientallen kleinere sponsors.