• Muntz

Jörgen Raymann nieuwe festivaldirecteur van Dias Latinos

AMERSFOORT Jörgen Raymann (50) is de nieuwe festivaldirecteur van Dias Latinos in Amersfoort. Dat werd deze week bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van medewerkers en sponsors van het vernieuwde festival in Amersfoort. De bekende Nederlands-Surinaamse cabaretier, acteur, presentator, zanger en stand-up comedian is opgegroeid met latijns-Amerikaanse muziek. „Ik ben opgegroeid met Latin Music, mijn kinderen zijn er mee opgegroeid! Het is een belangrijk deel van wie ik ben!"

FESTIVAL Dias Latinos keert definitief terug in de Amersfoortse binnenstad. Op 17 december 2016 staat een voorproefje van het nieuwe festival in theater De Flint op de planning met Dias in Concert. Op verschillende podia is Latijns-Amerikaanse muziek geprogrammeerd. Op 17 december wordt ook aandacht besteed aan het goede doel dat door de organisatie van het vernieuwde festival wordt gesteund, onder de noemer Viva la Vida.

TERUGKEER Dias Latinos werd twintig jaar geleden voor het eerst georganiseerd onder leiding van Amersfoorter Math Meester als tegenhanger van de eerder door hem bedachte Jazzdriedaagse. Twee jaar geleden stopte het festival. Volgend jaar keert Dias Latinos, dat het vrolijkste festival van Amersfoort wordt genoemd, terug zoals het ooit begon als gratis feest in de binnenstad. In 2017 op podia op de Groenmarkt en het Lieve Vrouwerkerkhof en in de jaren daarna wil de nieuwe organisatie het festival uitbreiden over alle pleinen in de binnenstad.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.diaslatinos.nl.