Jeugd EHBO event ontvangt 2500ste leerling

AMERSFOORT Het Jeugd EHBO Event (JEE) heeft afgelopen vrijdag haar 2500ste leerling mogen ontvangen. De gelukkige leerling Pien en haar juf Helga Lamain van de Aloysiusschool uit Amersfoort werden hiervoor in het zonnetje gezet met een schoolpakket en een goed gevulde EHBO koffer. Het event, waarbij groep zeven en acht leerlingen kennis maken met het verlenen van eerste hulp bij ongelukken, heeft deze vrijdag voor de 21ste keer plaatsgevonden in Dierenpark Amersfoort.

Een aantal keer per jaar houdt Stichting Jeugd EHBO een eventweek waarbij jongeren op een speelse en educatieve manier bewust worden gemaakt hoe zij een medemens in nood kunnen helpen. In samenwerking met vrijwilligers, ouders en stagiaires van het Nieuwe Eemland worden de kinderen begeleid in kleine groepjes langs een uitgezet parcours van tien zogenaamde ongeval situaties. Op deze verschillende posten krijgen de leerlingen uitleg van EHBO'ers waarna zij zelf een opdracht mogen uitvoeren. Na afloop van het event ontvangen de scholieren een 'Jeugd EHBO doe je zo! certificaat'.

 

Burgemeester Lucas Bolsius gaf 15 oktober 2013 het startsein voor dit event. Sindsdien ontvangt de stichting naar eigen zeggen veel positieve reacties en zien zij een toenemende interesse voor dit concept. De volgende eventweek start op maandag 11 april.

foto Leerkracht groep 8, Helga Lamain en de 2500ste JEE leerling Pien.