• Erwin Cremers

Job Cremers deelnemer The Voice Kids

NIEUWLAND Job Cremers (12) zit in de mavo/havo brugklas van het Corderius College. Maar zijn grote passie is toch echt zingen. Sinds 5 jaar zingt hij bij de musicalschool van RTL en zo deed de gelegenheid zich voor auditie te doen voor The Voice Kids. Binnenkort is hij bij het programma te zien in de 'Blind Auditions'.

Pauline Timmerman

,,Ik zing bij de RTL Talent Academy en zag daar een mail om me op te geven voor The Voice Kids", vertelt Job enthousiast. ,,Ze vroegen of ik mee wilde doen, want audities doen hoort ook bij de opleiding." Job stuurde een filmpje op en werd uitgenodigd voor een eerste selectieronde. ,,Maar ik twijfelde wel. Ik vond het wel een beetje eng. Ik was onzeker of ik wel goed genoeg was. Maar ik heb toch meegedaan." Na een aantal voorrondes hoorde Job in mei vorig jaar dat hij mee mocht doen aan de blind auditions. ,,Dat was wel even spannend, want ik had maar een paar dagen om me voor te bereiden en ik was ook nog eens op vakantie."

GEHEIM Job kan goed zingen en houdt ervan om anderen te vermaken. ,,Ik kan in zingen mezelf zijn en ik beeld me graag in een andere persoon in. Het leukste vind ik om voor iemand te zingen, maar ik zing de hele dag. Ik sta zingend op en ik val zingend in slaap." Job zingt van alles, van een "eigen-woorden-improvisatie" tot rap en popliedjes. ,,Het is net wat ik in mijn hoofd heb, en waar ik zin in heb." Wat Job zingt in de blind auditions is helaas nog geheim, net als of hij de volgende ronde heeft gehaald.

,,The Voice Kids is omgeven met mysterie", vertelt Jobs vader Erwin. ,,Dat moet ook wel, want anders is het geen leuk programma meer om naar te kijken. Maar voor kinderen is het soms wel lastig om zo lang niets te mogen zeggen." ,,Maar ik heb veel vrienden gemaakt bij The Voice zelf", neemt Job het weer over. ,,In de appgroep kunnen we wel alles delen en overal over praten. We hebben allemaal hetzelfde meegemaakt, dus dat schept een band. Ik heb echt vrienden voor het leven gekregen." 

JAMAI ,,De  blind audition was echt heel gaaf. Het was kicken om met een echte live band te mogen spelen. En was dezelfde band als bij de volwassen Voice. Het was ook wel heel spannend want er zijn veel bekende mensen, en je hoopt toch echt dat de stoelen draaien." Van de honderd deelnemers aan de blind auditions gaan er 55 kinderen niet door naar de volgende ronde. Of de coaches voor hem zijn gedraaid, zegt Job niet. ,,Maar ik heb al veel bereikt door het meedoen. Ik zit nu in de talentklas van zangcoach Babette Labeij. Ik leer daar veel en mijn stem ontwikkelt zich verder. Ik mag met die groep ook optreden en ik mocht samen met andere kinderen de leader van het televisieprogramma 'Bijdehandjes' inzingen. Daarnaast was het ook gewoon heel gaaf om mee te doen. Het is mooi dat het op mijn pad is gekomen, want zo kom ik wel in het wereldje. Ik heb sowieso heel veel plezier gehad. Er kan er maar 1 winnen en die gun ik het ook!" 

Job wil graag door gaan in de muziekwereld. ,,Ik zou heel graag met mijn eigen band willen optreden. Het zou wel heel gaaf zijn om een grote zaal als Carré of het Ziggodome te vullen." Ook een baan als presentator ziet Job wel zitten. ,,Ik zie Jamai wel een beetje als mijn voorbeeld. Hij is erg veelzijdig, kan goed performen en ik vind hem gewoon erg leuk." Een plan B heeft Job ook. ,,En anders ga ik later websites bouwen ofzo. Ik zit nu al ook vaak achter de computer te gamen en te bouwen. Dat vind ik ook erg leuk om te doen."

Op vrijdag 26 februari zal Jobs auditie worden uitgezonden. Dan zal dus ook bekend worden of hij door is naar de volgende ronde en welke coach hem zal begeleiden. Zijn Voice avontuur is te volgen via www.facebook.com/job.cremers.official.

foto Job Cremers bij de Talpa studio: 'Zingen is m'n passie!'