• www.pixabay.com

Keiroze: nieuwjaarsreceptie viering van diversiteit

AMERSFOORT Het ondertekenen van de Nashville-verklaring heeft in de afgelopen dagen veel stof doen opwaaien. ,,Vanuit verschillende hoeken is er met ongeloof, verbijstering en afschuw gereageerd op het deel van de inhoud van deze verklaring waarin gesteld wordt dat homoseksuele onreinheid en transgenderisme zondig zijn", schrijft de stichting.

Stichting Keiroze is er naar eigen zeggen trots op wat er inmiddels is bereikt met betrekking tot de LHBTI-emancipatie 'en we willen graag het belang van diversiteit in de maatschappij benadrukken. We nemen een standpunt in tegen alle ideologiën en overtuigingen die homoseksualiteit en transgenderisme afkeuren."

Om die reden komen ze zondagmiddag om 14.30 uur samen om de diversiteit te vieren, 'waarbij we vooral uit willen dragen dat we streven naar verbinding in plaats van uitsluiting.' Op de Hof in het centrum van Amersfoort zal deze middag een grote roze kerk staan waarin ze elkaar willen ontmoeten en het glas willen heffen op een diverse en kleurrijke samenleving. ,,En daarbij is iedereen van harte welkom."