• Jenaplanschool De Bieshaar

Kinderen De Bieshaar presenteren eigen griezelboek aan koning Willem Alexander

AMERSFOORT Een griezelverhaal schrijven met de hele school, het in een boek gieten én een exemplaar van het boek al tijdens de Kinderboekenweek 2017 aanbieden aan een wel heel bijzonder iemand: Koning Willem Alexander. Op Openbare Jenaplanschool De Bieshaar is dit op 11 oktober werkelijkheid geworden.

Op woensdag 20 september is kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen de hele dag in de stamgroepen geweest om de kinderen een fantastisch griezelig verhaal te laten bedenken. De kinderen waren enorm enthousiast en kwamen met geweldige ideeën. Al deze ideeën zijn meteen omgezet naar het boek 'Weg met de spoken'.

Na het schrijven is het eigen kinderuitgeversbedrijf aan de slag gegaan. Van accountant tot illustrator, van social mediapromotor tot drukwerkbegeleider, van een echte klusser tot een podiumbeest dat de lancering laat stralen; elk talent is ingezet.

Op De Bieshaar staat 'samen ondernemen' centraal. Dit betekent dat kinderen gestimuleerd worden om zelf projecten op te zetten, samen met ouders en leerkrachten. Deze ondernemersgeest heeft gezorgd voor een boek wat daadwerkelijk uitgegeven wordt.