Kinderen planten de laatste bomen vernieuwde Van Randwijcklaan

AMERSFOORT Ter gelegenheid van de oplevering van de vernieuwde Van Randwijcklaan én Boomfeestdag plant wethouder Menno Tigelaar samen met kinderen van basisschool De Kinderhof een aantal van de laatste bomen in het project op woensdag 16 maart.

De Van Randwijcklaan heeft een metamorfose ondergaan. Aanleiding hiervoor waren de zieke kastanjes. Omdat ook de rest van de beplanting aan vervanging toe is, is het hele gebied aangepakt. Samen met een groep enthousiaste bewoners is een nieuw ontwerp gemaakt voor de bomen, beplanting en vernieuwde speelplek.

Door de nieuwe inrichting krijgt het gebied volgens de gemeente een parkachtige uitstraling. Er zijn al veel verschillende soorten bomen geplant: groot en klein. Ook wordt er een nieuwe speelplek aangelegd. Daarnaast is de natuurlijke verbindingszone tussen het Waterwingebied en het Valleikanaal verbeterd. De hoofdwandelroute loopt nu door de nieuwe aanplant en er is een struinpaadje langs de waterkant. Nog een extra bijzonder detail in de nieuwe inrichting: een ijsvogelwand. Sinds de aanleg van de wand zijn er al twee ijsvogels gespot.

Op woensdag 16 maart om 9.30 uur starten de kinderen van basisschool De Kinderhof met het planten van 280 struiken. Om 10.45 uur komt wethouder Tigelaar hen helpen. Samen planten ze één grote boom. Ook onthult wethouder Tigelaar een plaquette als blijvende dank voor de inzet van de werkgroep in de totstandkoming van de vernieuwde Van Randwijcklaan.