• Twitter: Peter de Langen

'Knopjesmuseumschip moet Amersfoort mogelijk verlaten'

AMERSFOORT Het is nog onduidelijk of het Knopjesmuseumschip in Amersfoort mag blijven. Dat laat De War op social-media weten. Het schip ligt momenteel in de insteekhaven van Amersfoort en via een brief heeft De War te horen gekregen dat deze hier niet mag blijven. ,,We dachten een afspraak te hebben dat het schip in de insteekhaven mocht liggen tijdens de inbouw, maar dat blijkt ineens niet (meer) waar. Een vervelende miscommunicatie."

Jeroen van der Veer

Er is echter nog hoop voor het nog in te richten museum. Nadat zij een noodoproep deelde voor een nieuwe locatie op hun kanalen, heeft het van de gemeente uitstel gekregen. ,,Tot woensdag en dan gaat het collega besluiten of we uit Amersfoort weg moeten." 

Momenteel is De War met flink wat mankracht bezig om het schip in te richten en als deze gereed is moet het als drijvend (Knopjes)museum gaan dienen.  ,,Vanaf zondag staat er drie weken lang een ploeg vrijwilligers klaar om het museum in te richten. Dat gaat heel efficiënt als het schip in de buurt ligt. Dan hebben we over een paar weken het Knopjesmuseum terug. Hopen dat we kunnen blijven, dan maken we er het beste wetenschapsmuseum ooit van, met z'n allen."