• zaterdag 2 mei 2015. 13:07 uur. Het AZC heeft afgelopen jaar een speeltuin gekregen van de stichting van het vergeten kind. Lua en Nandini spelen in de zandbak

    CARLAKOGELMAN

Kogelman genomineerd voor Zilveren Camera

AMERSFOORT De Amersfoortse fotografe Carla Kogelman (1961) is in twee categorieën genomineerd voor de prestigieuze Zilveren Camera. Kogelman is één van de drie kanshebbers in de categorieën ´Documentaire Nationaal´ en ´Documentaire Internationaal´. De nominaties werden maandag (23 januari) bekend gemaakt.

NEW SISTERS Een aantal van de foto´s die de Amersfoortse inzond voor de categorie ´Documentaire Nationaal´ werd ook gepubliceerd in De Stad Amersfoort. In de zomer van 2015 maakte Carla Kogelman een reportage over het gebied Brirkhoven. In een aantal fotoreportages besteedde ze onder meer aandacht aan spelende kinderen in het asielzoekerscentrum, zoals op de foto bij dit artikel. De genomineerde inzending voor de Zilveren Camera draagt de titel ´New Sisters´. Kogelman heeft in die categorie concurrentie van Dennis van Lingen en Koen Verheijden.

WALDVIERTEL In de categorie ´Documentaire Internationaal´ is de serie ´Ich bin Waldviertel´ voorgedragen voor de prijs. In de documentaire volgt Kogelman een aantal inwoners van het Oostenrijkse Waldviertel gedurende langere tijd. De foto´s worden in opdracht van een Oostenrijkse opdrachtgever gemaakt. In die categorie vormen Jan Banning en Poike Stromps de comeptitie.

PERSFOTO De Zilveren Camera is een gezaghebbende Nederlandse fotowedstrijd voor beroepsfotografen. De prijs wordt sinds 1949 toegekend aan de makers van de beste persfoto´s van het jaar. De jury kent prijzen toe in 10 categorieën. Maandag werden de genomineerden in de eerste drie categorieën bekendgemaakt. De komende weken volgen successievelijk de andere categorieën.

PRIJZEN Carla Kogelman oogstte de afgelopen jaren meer erkenning bij nationale en internationale fotowedstrijden. Zo was ze één van de winnaars bij het vermaarde 'World Press Photo'.