• Gemeente Amersfoort

Kruispunt Leusderweg gaat maandag op de schop

AMERSFOORT De herinrichting van het kruispunt Leusderweg-Daltonstraat gaat maandag van start. In het kruispunt wordt een nieuw rioolsysteem aangelegd met een apart riool voor vuil water en een apart nieuw riool voor het regenwater.

Dit zogenoemde hemelwaterriool zorgt dat het water deels in de bodem zakt en deels naar de Heiligerbergerbeek stroomt. Het nieuwe rioolsysteem draagt bij aan het klimaatbestendiger maken van de stad. Het vernieuwde kruispunt krijgt duidelijke rode rijstroken voor fietsers en zwarte rijstoken voor auto's. Hiermee worden fietsers en auto's beter van elkaar gescheiden. Dat moet zorgen voor een betere verkeersveiligheid.

OMLEIDINGSROUTE Tot medio april wordt aan de oostkant van kruispunt, de kant van de Daltonstraat, het riool vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden blijft de Leusderweg open in de richting van het centrum. De andere kant op, vanuit het centrum, is de Leusderweg dicht tussen de Graaf Hendriklaan en de Van Bemmelstraat. Ter plaatse geven gele borden een omleidingsroute aan.