• 4127_D006_00013-00014_R_COMPJim Carter stars as Charles Carson in DOWNTON ABBEY, a Focus Features release.Credit: Jaap Buitendijk / Focus Features

    Jaap Buitendijk

Downton Abbey, Michael Engler

DE LIEVE VROUW De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de langverwachte film. We can hardly wait!

Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie.Op het landgoed wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van hoog bezoek: de koning en koningin van Engeland komen namelijk langs. Zelfs de gepensioneerde Carson helpt mee. Intussen staat een volwassener Mary op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith worstelt met haar nieuwe functie als markiezin die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding.

De succesvolle televisieserie werd bekroond met onder meer drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. Er wordt een grote belangstelling voor deze film verwacht.

De complete agenda en de andere prachtige titels zijn te vinden op de website van De Lieve Vrouw. Kaarten en meer informatie op www.lievevrouw.nl of telefoonnummer 033-4226555