Kwaliteitsvignet voor Coffeeshop Amersfoort

AMERSFOORT Afgelopen zomer volgden medewerkers van coffeeshop Amersfoort de training Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper. Hiermee zijn zij de eerste coffeeshop in Amersfoort die via SVCK het vakbekwaamheidsvignet hebben behaald. Met het vakbekwaamheidsvignet zichtbaar op de gevel, laat coffeeshop Amersfoort zien een verantwoorde onderneming te willen zijn met een toekomstgerichte visie.

Deze training is een initiatief van de Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten (SVCK) en consumenten adviesraad WeSmoke. SVCK is in het leven is geroepen om de vakbekwaamheid en het goed gastheerschap binnen de cannabisketen te vergroten. De medewerkers van coffeeshop Amersfoort kregen, net als zo'n honderd andere collega's in het land die hen voorgingen, de gelegenheid om dit vakbekwaamheidscertificaat te behalen. Zij hebben hiervoor meerdere programmaonderdelen succesvol moeten doorlopen. Zo is consumenten adviesraad WeSmoke en cannabisexpert Wernard Bruining ingegaan op cannabis, consumenten en verkoopethiek. Een preventiedeskundige heeft inzicht gegeven in verslaving, gezondheidszorg en goed gastheerschap. Met de onderdelen agressie, documentcontrole en overvaltraining hebben gespecialiseerde acteurs van het veiligheidsbureau Goedknegt de cursusdag afgesloten. Na het afleggen van een schriftelijk examen hebben alle medewerkers het vakbekwaamheidscertificaat succesvol behaald.

Met de training Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper wil SVCK een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering en regulering van coffeeshops.

Meer informatie: www.svck.nl.