Laatste werkzaamheden Kersenbaan: afsluiting rotonde

AMERSFOORT De rotonde bij de Arnhemseweg, Everard Meijsterweg en Vermeerstraat (in de volksmond bekend als de rotonde Roethof) is vanaf maandag 22 juni tot en met woensdag 8 juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting is nodig voor de aanleg van de definitieve rotonde. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

In de definitieve situatie krijgen de Everard Meysterweg, Arnhemseweg (noordzijde), Vermeerstraat en Gasthuislaan een volledige aansluiting voor gemotoriseerd verkeer en voor fietsers en voetgangers. De Arnhemseweg-zuid en Johan Karmanhof krijgen alleen voor fietsers en voetgangers een

aansluiting op de rotonde.

Naast de werkzaamheden aan de rotonde wordt ook de nieuwe oprit aangelegd. Hiermee kan gemotoriseerd verkeer vanaf de rotonde straks de Kersenbaan oprijden in de richting van de A28. Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor.

Verkeer dat van of naar de autosnelweg A28 en de binnenstad wil rijden, kan vanaf maandag 22 juni de Kersenbaan gebruiken. Deze is dan geopend voor het gemotoriseerde verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het werk wel langs de werkzaamheden. Fietsers moeten daarvoor afstappen.