• Politie

Landelijke aandacht voor beschietingen in Amersfoort

AMERSFOORT In het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan twee beschietingen in het centrum van Amersfoort. Begin dit jaar, op 3 en 10 januari, werden snackbar 't Poortje en eethuis Smulpoort aan de Kamp beschoten. De politie sluit niet uit dat het gaat om dezelfde dader.

Een man vuurde op donderdag 3 januari drie kogels af op de ruiten van snackbar 't Poortje. Daarvoor gebruikte hij een automatisch wapen. Een bewakingscamera in de straat heeft de dader vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe hij uit de Oliesteeg kwam lopen en daar ook weer verdween. 

TWEEDE BESCHIETING Precies een week later werd opnieuw een horecagelegenheid beschoten, op nog geen 100 meter afstand van snackbar 't Poortje. Deze keer werd een kogelgat ontdekt in de ruit van eethuis Smulpoort aan de Kamp. Op camerabeelden was een scooter te zien, vermoedelijk een rode Gilera Runner. De bestuurder stapte af en haalde een automatisch vuurwapen uit zijn tas. Hij vuurde één kogel af, maar daarna leek het wapen te blokkeren. De schutter deed nog een poging, maar die mislukte. Het wapen verdween in de tas en de man ging er met de scooter vandoor in de richting van de rotonde met de stier.

DADER(S) ,,Voor de eigenaren van snackbar 't Poortje en Eethuis Smulpoort is het onduidelijk waarom juist hun bedrijven onder vuur zijn genomen", zo laat de politie weten. Nog altijd wordt gezocht naar de dader of daders. De beelden wordt dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht.

De uitzending is op dinsdag 9 april van 20.35 uur tot 21.10 uur op NPO1.