• Gertjan van de Hengel, Dick van den Berg samen met Lee Towers.

    Gerard Hilhorst

Lee Towers te gast op Dorpsfeest

HOOGLAND Lee Towers is één van de grote artiesten tijdens de 10th Night of Hoogland met muziekvereniging Sint Caecilia tijdens de 25e editie van Dorpsfeest Hoogland. Hij treedt samen met Anita Meijer en Pater Moeskroen op. Met het fanfareorkest van muziekvereniging Sint Caecilia zullen zij een optreden verzorgen. De komende editie van het Dorpsfeest Hoogland wordt gehouden van 14 tot en met 17 september in stadspark Schothorst te Amersfoort Noord. Het concert met Lee Towers is op de openingsavond donderdag 14 september. Aanvang 19.30 uur.

Een optreden met een orkest is voor Towers niet vreemd: ,,Ik heb er enorm veel zin in, want muziekvereniging Sint Caecilia pakt deze taak serieus op. En ik mag weer optreden met Anita Meijer!" Hij treedt al ruim 32 jaar met haar op. Wat Towers nog wil zeggen tegen de bezoekers van de 10th Night of Hoogland: ,,Ik wil allereerst een compliment uitbrengen aan het bijna 90-jarige fanfareorkest van muziekvereniging Sint Caecilia en ook aan de organisatie van het dorpsfeest Hoogland die dit jaar 25 jaar bestaat. Ik denk ook dat het belangrijk is dat jullie als inwoner van Hoogland en Amersfoort dit concert mee moeten maken. Het wordt een unieke belevenis en ik kijk er naar uit!"

Op de vraag wat Lee Towers van Amersfoort en Hoogland vindt, antwoordt hij: ,,Ik zal het je nog sterker vertellen, ik heb een halfbroer die jarenlang in Amersfoort heeft gewoond, dus ik ken deze stad al een klein beetje. Maar het maakt eigenlijk niet uit, want overal waar ik kom kennen ze mij en weten ze schijnbaar alles van je."

DOORBRAAK Lee Towers werd ontdekt in 1975, in het radioprogramma van Willem Duijs. Hij werd toen vergeleken met een aantal grote Amerikaanse artiesten, zoals Nat King Cole en Frank Sinatra.

,,Ik zei toen tegen mijn vrouw Laura: dit moet nogal wat zijn en dat resulteerde erin dat de telefoon van de AVRO roodgloeiend stond. En of dat nog niet genoeg was mocht ik twee weken later optreden in het tv-programma van Willem Duijs en daar trad ik op met het orkest van Tony Eijk. Ik zong toen het nummer Sonny Boy van Al Jolson. Vanaf dat moment werd ik in ons land wereldberoemd en dat is nooit meer overgegaan." Na dit succes kwam bij Towers het idee om samen met het orkest van Freddy Golden op de maandagavonden op te gaan treden in ruim 35 theaters. ,,Iedereen dacht toentertijd dat ik krankzinnig geworden was. Dit werd zo succesvol, omdat alle cafés dicht waren. Maandagavond is ook de horeca-avond, want dan is iedereen vrij en de theaters zaten helemaal vol."

KAARTVERKOOP De eerste vrije voorverkoop van de toegangskaarten voor de feesttent-avonden begint op donderdag 7 september 2017 om 19.00 uur in Dorpshuis de Neng aan de Engweg te Hoogland. Dit duurt tot 21.00 uur.

Meer op www.dorpsfeesthoogland.nl.