Leerlingen VMBO Guido de Brès op het podium met The Little Mermaid

AMERSFOORT Getalenteerde leerlingen van de locatie VMBO van scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort voeren op 14 en 15 april opnieuw een musical op in theater de Flint in Amersfoort. Voor het zevende jaar op rij kunnen bezoekers genieten van prachtig toneelspel, zang, dans en veel humor.

De productie en regie van de musical is in handen van DOEK Producties. Het verhaal gaat over Ariël, een zeemeermin die zich onder de zee niet thuis voelt en liever bij Prins Erik op het land wil zijn. Ondanks dat koning Triton het haar verbiedt blijft Ariël verlangen naar het bovenland. Ze gaat naar haar tante Ursula om haar vin in te ruilen voor benen. Met hulp van haar vrienden Botje, Sebastiaan en Jutter probeert Ariël het hart van haar prins te veroveren. Daarvoor heeft ze maar drie dagen.

In totaal spelen er 27 leerlingen uit alle leerjaren mee in de musical. De leerlingen zijn al sinds september aan het repeteren voor de musical, meestal na schooltijd en op vrije zaterdagen.

De hoofdrollen worden vertolkt door: Amber Renkema (Amersfoort) en Ewout Plas (Harderwijk), zij spelen Ariël, de zeemeermin en Prins Erik. Thiimen Dorenbos (Nijkerk) is Koning Triton.

Koos Geelmuijden (Amersfoort) die al vaker een hoofdrol vervulde, is ook dit jaar weer te zien, ditmaal in de huid van Sebastiaan. Broer Dick (Amersfoort) vervult de rol van Botje. Anniek de Bruin uit Zeewolde is de gemene tante Ursula. Jutter wordt gespeeld door Jos Bakker (Nijkerk).

Er zijn nog kaarten beschikbaar, via www.guido.nl/musicaltlm.