Lenaert Nicasiusspeld voor Hanneke Delis

AMERSFOORT Hanneke Delis ontving zaterdag 18 april een Lenaert Nicasiusspeld uit handen van locoburgemeester Pim van den Berg. Zij kreeg de onderscheiding voor haar grote inzet voor het muziekonderwijs in Amersfoort. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de finale van het Tristan Keuris Concours in Amersfoort.

Sinds de oprichting in 2013 van het Tristan Keuris Concours door Scholen in de Kunst, is Hanneke Delis (1951) de drijvende kracht achter deze wedstrijd van Scholen in de Kunst.

Mevrouw Delis richtte in 1993 mede het Amersfoorts kamerorkest Flehite Sinfoniëtta op, een samenwerking tussen de Amersfoortse Muziekschool en het Amersfoorts Jeugd Orkest. Als adviseur van het bestuur begeleidt zij de muzikale talenten en zorgt zij voor uitvoeringen op hoog muzikaal niveau.

Locoburgemeester Van den Berg: ,,Hanneke Delis is vrijwel altijd aanwezig bij concertuitvoeringen en weet met haar jarenlange ervaring wat er nodig is om tot een goede uitvoering te komen. Zoals bij de Havikconcerten. Ook zorgde zij er voor dat burgemeesters van Amersfoort deelnamen aan in de rol van vertellers in producties over bekende sprookjes."

Zij is een vaste steunpilaar en organisator voor de leerlingen van de School voor talent van Scholen in de Kunst. Zij onderhoudt contacten met de conservatoria en zorgt ervoor dat leerlingen meedoen aan masterclasses. Veel van deze activiteiten vinden in het weekend plaats.

Het samenspel neemt een belangrijke plaats in de instrumentale lessen van Scholen in de Kunst. Al jarenlang verzorgt mevrouw Delis activiteiten als kamermuziekdagen en concerten in de week van de klassieke muziek.