• Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje dekt de tafel tijdens Pinksterweekend

AMERSFOORT Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje strijkt tijdens het Pinksterweekend weer neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort. Van vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni worden de meest uiteenlopende gerechten geserveerd door ruim dertig mobiele keukens. Zoals altijd is de toegang gratis.

Het aanbod van de keukens is weer helemaal veranderd. Zo zijn de Amersfoortse Viszaeck, Dara en Tjommies er voor het eerst bij. Daarnaast worden er diverse (speciaal)bieren en wijnen geserveerd. Het middelpunt van Lepeltje Lepeltje is het kleurige podium, waar bands en DJ's de toon zetten. Op zaterdag wordt het podium gehost door poppodium FLUOR met optredens van onder andere The Dawn Brothers, Alaska Pollock, Great Profile en Jibber Jabber & The Jams.

Van zaterdag tot en met maandag zijn er op de markt allerlei creatieve en ambachtelijke producten te koop. Er is van alles te vinden op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd. Voor de kleinste bezoekers is er elke dag een speciaal kinderprogramma met workshops, theater en knutselactiviteiten.

VOEDSELBANK Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig een half muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Dit kan gezien worden als een leuke souvenir of als een toegangskaartje. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen.

AFTERPARTY Na een dagje smullen en relaxen wordt er zaterdagnacht doorgedanst op de afterparty in poppodium FLUOR. Meer informatie en het complete programma is te vinden op www.lepeltje-lepeltje.com.