• Keistadnieuws

'Leugenaar' Thomas Berge knalde wel tegen paal

AMERSFOORT Zanger Thomas Berge zat wél in de auto die zondagmiddag op de stadsring tegen een lantaarnpaal botste. Langere tijd werd dit door de 26-jarige ontkent, maar nu heeft hij in het programma RTL Boulevard toegegeven dat hij achter het stuur zat.

 

Jeroen van der Veer

 

De auto was hoogstwaarschijnlijk op weg naar het Eemhaven Festival, toen het zondagavond om 17.15 uur op de Stadsring verkeerd ging. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto tegen de lantaarnpaal. De ambulance kwam ter plaatse, maar Thomas Berge hoefde mee naar het ziekenhuis.

,,Er is een blaastest geweest, daarmee was natuurlijk niets aan de hand. Er is ook bloed afgenomen en dat was ook in orde. Ik had wel even een shockreactie, zo'n smak is echt knetterhard. Mijn vriend die naast me zat, dacht dat hij zijn tong had afgebeten", laat Berge weten aan RTL Boulevard.

,,Het was ontzettend dom. Ik had anders moeten reageren", zei Thomas woensdagavond in RTL Boulevard over zijn leugen. ,,Gelukkig was het een eenzijdig ongeval. Ik ben gebeld door de politie, die zei dat ze jaarlijks duizend van dit soort gevallen meemaken en dat ik me niet hoef te schamen. Toen dacht ik: ik haal dit verhaal uit de wereld en wil niet meer liegen."

Na het ongeluk heeft Berge toch zijn optreden kunnen doen op het Eemplein.