Literair Diner in Eemhuis met Gerbrand Bakker

AMERSFOORT Ontspannen dineren en tussen de gangen door genieten van verhalen en gedichten kan ook weer in 2015 tijdens de Literaire Diners die plaatsvinden op 9 maart, 13 april en 8 juni, in een nieuwe locatie: Kadecafé in het Eemhuis.

Het Literair Diner is een nieuw samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Eemland, KAdECafé, Restaurant 1st Class en MBO-Amersfoort. De leerlingen van 1st Class verzorgen het diner met regionale en seizoensgebonden producten en koken onder leiding van leermeesters en studenten van Leerhotel Het Klooster die als coach functioneren.

Het eerste diner op maandag 9 maart sluit aan bij het Boekenweekthema 'Waanzin, Te gek voor woorden'. Met als hoofdgast Gerbrand Bakker (Wieringerwaard 1962), de veelgeprezen schrijver die gelauwerd is in binnen- en buitenland voor zijn romans Boven is het stil , De Omweg en Perenbomen bloeien wit. Hij is ook hovenier, etymoloog (woordafleider) en hondenbezitter. Verder biedt het programma een optreden van columnist Albert Berman, muziektherapeut bij Symfora Meander, Centrum voor Psychiatrie, tevens docent aan de Hogeschool Utrecht en voorzitter van de Vereniging Muziektherapie. Ook zal een psychiater voordragen uit favoriet proza.

Gerbrand Bakker gaat voorlezen, vragen beantwoorden, boeken signeren en vertellen over het thema van de boekenweek 'Waanzin. Te gek voor woorden' met betrekking de thematiek in zijn eigen romans. Ook zal hij een stukje laten zien uit de film 'Boven is het stil', die in 2012 is gemaakt op basis van zijn succesroman met de gelijkluidende titel.

Tijdens het tweede Literair Diner op 13 april staat de Culinaire Collectie van de Bibliotheek Eemland centraal en is Ilja Gort hoofdgast. Hij is wijnboer in Frankrijk, schrijver van wijnboeken en hilarische romans, tevens televisiepresentator van Gort à la Carte. Ook Nynke Geertsma, de nieuwe Stadsdichter van Amersfoort, geeft acte de présence.

Het derde Literair Diner van dit seizoen vindt plaats op maandag 8 juni en dan staat de 27ste editie 'Maand van het Spannende Boek' centaal. Dit jaar gaat het niet om de dader, maar om de misdaadbestrijder. Het thema is 'politie'. Jan Terlouw wordt uitgenodigd. Nadere informatie volgt.

De avonden zijn van 18.00 tot 21.15 uur en kosten 25 euro voor een driegangendiner en het programma, exclusief drankjes. Er is plaats voor maximaal zestig gasten.

Voor aanmelden en meer informatie: literairdiner.wordpress.com.