• Op 14 september bruist het in Winkelcentrum Schothorst.

    Wilma Koolstra

Beleef Schothorst gaat voor vijf G's

SCHOTHORST Dit jaar wordt voor de vierde keer Beleef Schothorst gehouden en wel op zaterdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur in Winkelcentrum Schothorst. Iedereen die wat doet op cultureel, sociaal of sportief gebied in Schothorst laat zich hier zien.

Het thema dit jaar: Schothorst gaat 5 G! 1. Gezellig. Beleef Schothorst is altijd gezellig, maar dit jaar komt Marc de Goochelaar de stemming extra verhogen. Leuk ook voor kinderen! 2. Gastvrij, dat willen we in Schothorst zijn. Iedereen is welkom! 3. Gezond. De GGD komt het project Gezonde wijk promoten. 4. Gasloos. De gemeente heeft Schothorst-Zuid aangewezen als wijk die als eerste van het aardgas af moet. Dit roept natuurlijk vragen op als: hoe gaat dat in zijn werk en hoe gaan we dat betalen. De gemeente heeft al enkele voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, maar bewoners met vragen over 'gasloos' kunnen ook op Beleef Schothorst terecht. 5. Groen. Winkelcentrum Schothorst gaat Groen en de plannen daarvoor zijn te bekijken op Beleef Schothorst.

GROEN De afgelopen maanden hebben medewerkers van de gemeente, de Groene Raad Schothorst en enkele andere wijkbewoners samen met de winkeliers de groene vingers laten wapperen. Het voorlopige plan bestaat uit diverse onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een grote fleurige bloembak, aan gevelbeplanting en aan pergola's, waar planten op, onder en tussen kunnen groeien. Al die planten samen maken het winkelcentrum aantrekkelijker en groener. Bovendien zorgt de nieuwe beplanting voor een betere afvoer van regenwater, het verminderen van de hittestress en meer biodiversiteit. Bewoners die willen helpen met het realiseren van de plannen, kunnen zich op Beleef Schothorst meteen aanmelden.

BRUISUURTJE Wijkraad Schothorst start het nieuwe seizoen fris en vrolijk. Op woensdag 11 september om 19.30 uur komt de wijkraad bij elkaar in de Koperhorst. Alle wijkbewoners zijn welkom. Op de agenda staat onder andere 'Straatambassadeurs': hoe je met een paar buurtgenoten in je eigen straat iets moois  kunt realiseren. Voor bewoners die geen tijd hebben voor een lange vergadering, maar best eens willen meedenken en meepraten heeft de wijkraad iets nieuws: een Bruisuurtje - één uur samen met de wijkraad brainstormen en bruisen. Het eerste Bruisuurtje is op woensdag 2 oktober van 19.30 tot precies 20.30 uur. Aanmelden kan via wijkraadschothorst@gmail.com. De locatie wordt
binnenkort bekend.

Ook in Zielhorst wordt gebruist. Daar is iedereen op 24 september van 19.30 tot 21.00 uur welkom in 't Middelpunt. De WijkMobiel rijdt met ingang van 1 september ook 's avonds! Reserveren kan tussen 17.00 en 21.00 uur, tel. 06-40831647 of 033-4726214.

Dit wijknieuws komt van BuurtBestuur Schothorst, Zielhorst en De Hoef.
Schothorst: www.inschothorst.nl - wijkraadschothorst@gmail.com
Zielhorst: www.wijkzielhorst.nl - wbt@wijkzielhorst.nl