• Ontwikkelingsbedrijf Vathorst Beheer BV

Boerderij Hogesteeg 63 krijgt maatschappelijke horecafunctie

AMERSFOORT De herbouw van de boerderij aan de Hogesteeg is gestart. Er is gezocht naar een horecaondernemer en een zorginstelling die samen de horeca konden gaan runnen. Vincent de Vries (eigenaar van DimS Eten en Drinken in Hooglanderveen) en zorginstelling Careander gaan vanaf de zomer 2020 samen aan het werk aan de Hogesteeg.

Overdag gaan cliënten van Careander in het restaurant koken, bakken en bedienen. In de avonduren helpen andere medewerkers in de keuken en in de bediening. In de zomermaanden komt er een terras aan het water, waar de steiger aan de Binnenlaak de mogelijkheid biedt om met een bootje aan te leggen. Als het weer meewerkt, behoort lunchen en dineren in de tuin straks ook tot de mogelijkheden.

Het ontwerp (van AG NOVA Architecten uit Amersfoort) en de inrichting van de kavel krijgen een duurzaam karakter door de toepassing van warmte-koude opslag en zonnepanelen. De voor-en achtergevel van de oude boerderij aan de Hogesteeg (voorheen nummer 13), worden in de oorspronkelijke, karakteristieke vorm teruggebouwd. De zijgevels en het dak krijgen een modern uiterlijk in natuurlijk materiaal. Het te bebouwen oppervlak en de afmetingen van de nieuw te bouwen boerderij zijn hetzelfde als van de oude boerderij. De twee beukenbomen die er al zo lang staan, zullen straks ook weer de voorgevel van de boerderij sieren.