• RVG Productions
  • RVG Productions
  • RVG Productions

Dierenpark Amersfoort opent deuren voor 'vergeten kinderen'

AMERSFOORT In Dierenpark Amersfoort werden 240 kinderen dinsdagmiddag getrakteerd op een dagje uit. Dit werd mogelijk gemaakt door Stichting Het Vergeten Kind, die de hele zomer de Heppie Zomertour organiseert. Dat is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen. 

Uit de Vakantiegeldenquête 2019 van het Nibud blijkt dat 20 procent van de Nederlandse gezinnen dit jaar niet met zomervakantie kan. Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om multiprobleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen, zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders.

ONTSNAPPEN ,,Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij de zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn", aldus Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind. 

MAKI'S ,,Wij kunnen niet op vakantie, omdat onze vader heel ziek is. Dat mijn broertje en ik vandaag mee mogen naar de dierentuin is dus superleuk", vertelt de 8-jarige Julia. ,,Ik vond de tijgers heel mooi, maar het was ook heel tof om tussen de ringstaartmaki's te mogen zitten. Je kon ze bijna aanraken."

HEPPIE Ook Daisy (44), moeder van twee dochters en een zoon, is blij met het initiatief: ,,Wij kunnen namelijk echt nooit op vakantie en het doet me zo ontzettend veel goeds om mijn kinderen zo heppie te zien."

Meer informatie over Het Vergeten Kind is te vinden op www.hetvergetenkind.nl.