• Google Maps

Kringloopwinkel en sportschool op het Operaplein

AMERSFOORT Een kringloopwinkel, een sportschool en een zorginstelling; dat zijn de drie nieuwe 'hoofdbewoners' van het voormalig Hoogvliet-pand op het Operaplein. Woningcoöperatie De Alliantie heeft afgelopen dagen de sleutel gegeven aan de nieuwe huurders. 

door Jeroen van der Veer 

Een oproep op social-media zorgde ervoor dat er veel reacties kwamen over de eventuele invulling van het pand waarin supermarkt Hoogvliet gevestigd zat. Samen met Gemeente Amersfoort, Indebuurt033 en de Alliantie heeft Gapp Vastgoedbeheer een mix van ondernemers geselecteerd.  

Zo komt er in het pand een kringloopwinkel en een sportschool gerund door Said Akachar met een zelfverdedigingsconcept voor de jongeren in de buurt. Daarnaast gaat zorginstelling SEWA een pilot draaien in de wijk voor eenzame ouderen en wordt hulp en zorg geboden voor jeugd en volwassenen. 

De huurders zullen er echter maar een ruim jaar kunnen blijven. Dan zal het 600 vierkante meter grote pand tegen de vlakte gaan. De Alliantie is van plan het winkelcentrum grondig te renoveren en er huizen te bouwen.