• Roos Koole

Stichting Stop Kindermishandeling in gesprek op het Eemplein

AMERSFOORT De stichting Stop Kindermishandeling is woensdag 20 november - in de week tegen kindermishandeling - van 13.00 uur tot 17.00 uur aanwezig op het Eemplein en gaat in gesprek met inwoners aan de hand van een warm kopje chocolademelk. ,,Het kopje warme chocomelk staat als symbool voor sociale steun die kinderen die onveilig opgroeien ontzettend hard nodig hebben."

De jong-volwassen ervaringsdeskundigen van team-Kim geven voorlichting over kindermishandeling, seksueel misbruik en huiselijk geweld. Dit doen ze aan de hand van persoonlijke verhalen en het aangaan van een dialoog met studenten, professionals, beleidsmaker en kinderen en jongeren. Ze geven naast voorlichting ook advies over de aanpak kindermishandeling en spreken regelmatig in de media. Het doel van Team-Kim is dat kinderen en jongeren die onveilig opgroeien, eerder gezien en geholpen worden. Zij vinden het belangrijk dat er aandacht is voor preventie en voorlichting.

Per jaar hebben volgens de stichting 119.000 kinderen te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld en 'iedere week sterft er een kind aan de gevolgen van kindermishandeling'.