• Workshop met Manuel Venderbos.

    Guido de Bres

Manuel Venderbos geeft les aan 360 groep 8-leerlingen

AMERSFOORT een groep van 360 enthousiaste groep 8- leerlingen kwam vrijdag 11 bovember naar de scholengemeenschap Guido in Amersfoort voor de eerste van twee snuffelstage-dagen. Leerlingen uit de plaatsen Amersfoort, Hoogland, Leusden, Nijkerk, Nijkerkerveen, Harderwijk, Utrecht, Hoevelaken, Houten, Almere, Soest, Baarn, Soesterberg, Zeewolde, Barneveld, Ter Schuur en Woudenberg kwamen per bus naar de scholengemeenschap.

Ze volgden er drie lessen, en maakten zo alvast kennis met het reilen en zeilen op de middelbare school. Eén van de lessen werd gegeven door Galileo-presentator Manuel Venderbos. Hij liet de leerlingen aan de hand van filmpjes, een quiz en experimenten ontdekken welke fascinerende dingen je kunt leren en bereiken door nieuwsgierig en inventief te zijn. Na deze workshop ontvingen alle leerlingen een origineel 'Guido ontdekt'-certificaat en mochten ze met Manuel op de foto.

Op vrijdag 2 december vindt de tweede workshopdag plaats. Er is nog plek, leerlingen die er graag bij willen zijn kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar onderbouw@guido.nl.