• Persfoto

Manuel Venderbos geeft les aan groep 8-leerlingen

AMERSFOORT Scholengemeenschap Guido organiseert workshops met Galileo-presentator Manuel Venderbos.

In november en december houdt Scholengemeenschap Guido uit Amersfoort speciale workshops met Galileo-presentator Manuel Venderbos. De workshops zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit Amersfoort en omgeving.

,,Onze wereld vraagt steeds meer en in een hoger tempo om nieuwe oplossingen voor nieuwe vraagstukken. Bij Guido creëren we kennis door nieuwe problemen te onderzoeken. Want Guido doet meer dan leerlingen opleiden richting een diploma. We willen leerlingen voorbereiden op de maatschappij van de toekomst. En omdat de wereld snel verandert, moet je goed met die veranderingen om kunnen gaan. Je moet daarvoor onderzoekend, flexibel en creatief zijn: nu en later", zegt bestuurder Kees Koelewijn van Guido. "Door de workshops willen we leerlingen van groep 8 laten ervaren wat voor fascinerende dingen je kunt leren en bereiken door nieuwsgierig en inventief te zijn. Daarom zijn we zo blij met de komst van Manuel Venderbos. In het programma Galileo onderzoekt hij met uitdagende proeven en experimenten uiteenlopende vragen."

De groep 8-leerlingen doen op de workshopdag leuke opdrachten tijdens de lessen, die de school samen met Manuel Venderbos ontwikkelde. Daarmee bereiden ze de leerlingen voor op een afsluitende workshop van de Galileo-presentator. De workshopdagen vinden plaats op vrijdag 11 november voor basisscholen in Amersfoort en omgeving. En op vrijdag 2 december voor basisscholen uit Bunschoten en omgeving. Na de workshop van Manuel Venderbos ontvangen de deelnemende leerlingen een origineel 'Guido ontdekt'-certificaat.