• GSG Guido

Manuel Venderbos geeft les op GSG Guido

AMERSFOORT Galileo-presentator Manuel Venderbos gaf afgelopen vrijdag op scholengemeenschap Guido in Amersfoort les aan 220 leerlingen van groep 8 uit Bunschoten - Spakenburg. Zij kwamen naar de scholengemeenschap voor een snuffelstage.

LESSEN De leerlingen volgden drie lessen en maakten zo alvast kennis met het reilen en zeilen op de middelbare school. Manuel Venderbos verzorgde één van de drie lessen en liet de leerlingen aan de hand van filmpjes, een quiz en experimenten ontdekken welke fascinerende dingen je kunt leren en bereiken door nieuwsgierig en inventief te zijn. Na de lessen ontvingen alle leerlingen een origineel 'Guido ontdekt'-certificaat en mochten ze met Manuel op de foto.

SNUFFELSTAGE Op vrijdag 11 november vond de eerste snuffelstagedag plaatst. Toen kwamen er al 360 leerlingen uit de plaatsen Amersfoort, Hoogland, Leusden, Nijkerk, Nijkerkerveen, Harderwijk, Utrecht, Hoevelaken, Houten, Almere, Soest, Baarn, Soesterberg, Zeewolde, Barneveld, Terschuur en Woudenberg naar de scholengemeenschap in Amersfoort.