• Mitchel Lensin

Marathon Amersfoort in actie voor Vrienden van Meander en Toon Hermans Huis

AMERSFOORT Dit jaar zijn de Vrienden van Meander tezamen met het Toon Hermans Huis aangemerkt als goed doel van de Marathon Amersfoort. Beide organisaties zetten zich in voor mensen met kanker. Het loopevenement vindt plaats op 10 juni. Wie zich inschrijft voor één van de afstanden, kan een donatie doen voor deze goede doelen.

In Meander Medisch Centrum is oncologie (zorg bij kanker) één van de speerpunten in de medische zorg die het ziekenhuis biedt aan patiënten in Amersfoort en omgeving. De onafhankelijke Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zich in voor projecten die ten goede komen aan patiënten en bezoekers. Dit jaar wordt onder andere geld ingezameld voor een prettige aankleding van de afdeling (dagopname?) voor oncologische patiënten. Floor (22), een van de ambassadeurs van de Vrienden van Meander, hoopt dat veel mensen meedoen: ,,Als ambassadeur van de Vrienden en patiënt van Meander zie ik hoe belangrijk een prettige ziekenhuisomgeving is die beweging stimuleert en bijdraagt aan herstel.''

Het Toon Hermans Huis biedt psycho-oncologische zorg voor jong en oud in de vorm van informatie, ontmoeting, ontspanning en activiteiten. Speerpunt van het THHA is dit jaar 'kanker in het gezin'. Hoe ga je daar mee om en welke ondersteuning is daarvoor nodig? Chris Hagelen-Muller, algemeen coördinator: ,,Dit past helemaal in het thema 'Kankerpatiënten en hun naasten', waar zowel Meander Medisch Centrum als het Toon Hermans Huis Amersfoort zich dagelijks voor inzetten. We zijn als Amersfoortse instelling blij met de samenwerking met Marathon Amersfoort. Bij deze roepen we iedereen op om mee te doen op 10 juni!"