• Martijn Beekman

Marijke Jongerman aanvoerder lijst SP Amersfoort

AMERSFOORT Marijke Jongerman is de lijsttrekker van de SP Amersfoort bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Zij werd donderdag gekozen als aanvoerder van de lijst.

Aanvankelijk was Marc Smits voorgesteld als lijsttrekker. Smits: „Dat was een hele eer. Echter bij de landelijke SP is er onvoorzien ook een beroep op me gedaan om meer verantwoordelijkheden op me te nemen en dat is lastig te combineren. "

Nadat de Amersfoortse SP-afdeling haar vroeg, heeft Jongerman zich beschikbaar gesteld voor het lijsttrekkerschap. Smits: „Ik ben heel blij dat Marijke onze kar in Amersfoort gaat trekken. Natuurlijk hoop ik met plek drie op de kieslijst raadslid in Amersfoort te blijven. Ik kijk er naar uit om samen met Marijke te bouwen aan een menselijk en sociaal Amersfoort."

LIJST Op plek twee van de kandidatenlijst staat Rob Molenkamp. Op plek vier en vijf staan nieuwkomers Adri Slingerland en Rob Mollink. Joke Sickman, bekend van haar inzet voor het Soesterkwartier en het behoud van cultureel erfgoed, is lijstduwer.

De volledige lijst ziet er al volgt uit:

1 Marijke Jongerman

2 Rob Molenkamp

3 Marc Smits

4 Adri Slingerland

5 Rob Mollink

6 Mieke Kruyt

7 Len Bitterling

8 Judith van Zon

9 Sergey van Daalen

10 Hans Hubregtse

11 Bets Beltman

12 Jolieke Ritzema

13 Wim van Gammeren

14 Bob van Ravensberg

15 Immy Scholte

16 Ada de Smit

17 Machteld Mossink

18 Yael Kooy

19 Mervet Hanafy

20 Hans Wakka

21 Jaap Hengeveld

22 Wim Schoonheijm

23 Hugo Kruyt

24 Nel Groenendijk

25 Joke Sickmann