• Jeroen van der Veer

Massale zoektocht naar vermiste jongen na twee uur succesvol

AMERSFOORT Met succes heeft de politie vrijdagavond met een grote inzet gezocht naar een jongen van rond de tien jaar. Om half elf kreeg men een melding dat er een jongen op sokken en met een knuffel door de wijk Nieuwland liep. Bij het zien van de melder rende het kind weg en dit was voor de politie het signaal om groot op te schalen. Twee uur later werd het kindje in goede gezondheid aangetroffen.

 

Jeroen van der Veer

 

Na het versturen van een burgernetmelding gingen inwoners van de wijken Kattenbroek en Nieuweland massaal de straat op. Ook de politie, die op dat moment een wisseling van dienst had en daardoor met veel man was, liet zich nadrukkelijk in de wijk zien.

Bij voetbalclub Nieuwland maakte de politie een 'basiskamp' en kon een plan gemaakt worden voor de zoektocht. Omdat er na een uur nog altijd geen resultaat was, werd ook de politiehelikopter ingeschakeld.

De zoekactie was lastig, omdat er bij de politie geen melding van een vermissing was. Dit bleek achteraf ook te kloppen, want na twee uur kon het verlossende woord gegeven worden.

Het signalement werd door iemand herkent, waarna de politie bij één van de huizen ging controleren. Daar bleken alle puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Zo was de jongen van zijn ene huis naar het andere huis gelopen en daarbij sloegen geen van beide ouders alarm.

 

DANKWOORD ,,De melding bleek dus te kloppen en wij zijn deze persoon dan ook dankbaar", liet de politie weten. ,,Ook zijn wij enorm blij met de hulp van de inwoners van Amersfoort. Zij lieten zich, na oproepen via social-media, massaal zien. Hun hulp op straat is zeker gewaardeerd."

Hoe het heeft kunnen gebeuren dat geen van de ouders alarm sloeg, wordt door de politie nog onderzocht.