• BDU Archief

'Masturberende' man gepakt door buurtbewoners

AMERSFOORT Alerte buurtbewoners in de wijk Kattenbroek hebben er zaterdagmiddag voor gezorgd dat een 'masturberende man' kon worden opgepakt. Rond de klok van 13:00 uur deed de man deze onzedelijke daad achter een boom op het Vliegerveld, waarna de politie werd ingeschakeld. Met behulp van de buurt whats-app kon de man worden aangehouden.

 

Jeroen van der Veer

 

Buurtbewoner Mark zag het gebeuren en aarzelde geen moment. Hij belde de politie en stuurde onderstaand berichtje in de groepsapp: "Net in het park een kerel betrapt. Was bezig achter een boom in de buurt van kleine kinderen. Forse kerel, heel kort haar, lichte broek, lichte trui. Politie rijdt al door de wijk."

 

Het berichtje werd duidelijk gelezen en diverse buurtbewoners zochten door de wijk Kattenbroek. ,,Mooi om te zien", zegt Mark na de zoekactie. ,,Ikzelf pakte ook de fiets en ben er achter aan gegaan. De politie was met redelijk wat man in de wijk. Toen zagen wij hem achter een auto verstoppen en kon de politie, mede door onze tips, de man aanhouden. Schitterend om te zien hoe snel zo'n buurtapp werkt. Er waren echt veel mensen op de been."