• Huisarts Jan Pier van Kooten en Wethouder Menno Tigelaar openen het Medisch Centrum Heideweg.

    Celia Almaraz Ruiz

Medisch Centrum Heideweg geopend door wethouder

AMERSFOORT Wethouder Menno Tigelaar van Wonen en Zorg heeft afgelopen zaterdag het Medisch Centrum Heideweg en de aangrenzende appartementen officieel geopend. De groeiende wijk Vathorst is daarmee nu officieel een tweede vestiging van het Medisch Centrum rijker.

In aanwezigheid van ongeveer 150 zorgverleners, gasten en inwoners van Vathorst onthulde wethouder Tigelaar de grote rode strikken waarmee het gebouw was ingepakt. Huisarts Jan Pier van Kooten van Huisartsenpraktijk Vathorst verrichte namens het Medisch Centrum samen met de wethouder de openingshandeling. ,,Het Medisch Centrum is eigenlijk ons cadeau aan de mooie wijk Vathorst. Met deze tweede vestiging van het Medisch Centrum is de zorg voor Vathorst weer klaar voor de toekomst" aldus huisarts Jan Pier van Kooten.

ZORGVERLENERS De Amersfoortse wijk Vathorst is de afgelopen jaren flink gegroeid in aantal inwoners. Inwoners die allemaal recht hebben op goede basiszorg dichtbij. In navolging van de vestiging Arcanum aan de Wervershoofstraat is ook het Medisch Centrum aan de Heideweg een multifunctioneel gezondheidscentrum waar meerdere disciplines hecht samenwerken om de patiënt de best mogelijke zorg te kunnen garanderen. In het Medisch Centrum zijn naast Huisartsenprakijk Vathorst ook Quin Dokters, Fyzie Fysiotherapie Amersfoort en Apotheek Heideweg gevestigd. Daarnaast vind je in het centrum ook Saltro, Van Linschoten KNO-specialisten, Psymens Kind en Jeugd, Oranje Klinieken, logopedie, osteopathie, diëtiek, handtherapie, huidtherapie, hypnotherapie en mondhygiëne.

APPARTEMENTEN Voor de 29 aangrenzende appartementen verrichtte directeur-bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen samen met de wethouder de openingshandeling. Vier woningen van het appartementencomplex worden verhuurd via een zorgaanbieder. De andere woningen zijn door Omnia Wonen verhuurd.