• Keistadnieuws

Meerdere aanhoudingen in Pr033 College na gewelddelict

AMERSFOORT Na een gewelddelict in de wijk Liendert heeft de politie donderdagochtend meerdere aanhoudingen verricht in het Pr033 College. Een jonge man vluchtte na het uitdelen van klappen de school in, waar hij door meerdere eenheden is aangehouden.

Jeroen van der Veer

Diverse voertuigen van de politie kwamen naar het Pr033 College, waarna de verdachte snel werd gearresteerd. Voor dat moment waren bekenden van het slachtoffer al geïnformeerd over de mishandeling en zijn verhaal gaan halen op de school. 

Naast de verdachte van de mishandeling zijn ook één of meerdere personen van hen aangehouden door de politie. 

,,De families van beide leerlingen kwamen naar de school", laat locatiedirecteur Van den Berg weten. ,,Toen gesprek niet meer mogelijk bleek en de situatie dreigde te escaleren, heeft de politie een aantal mensen aangehouden. De politie zoekt de zaak verder uit en informeert de directie. De schoolleiding zal met betrokken leerlingen en ouders in gesprek gaan. Uiteraard worden passende maatregelen getroffen."

De twee praktijkscholen Accent Amersfoort en Praktijkonderwijs Trivium College aan de Wiekslag 50 zijn sinds 2017 samen PRO33college.