• ZHZActueel.nl

Meisje en vrouw beroofd op Schothorsterlaan

AMERSFOORT Een 16-jarig meisje uit Amersfoort is dinsdagmiddag 10 november op de Schothorsterlaan beroofd van een geldbedrag. Een 38-jarige vrouw, eveneens uit Amersfoort, werd enkele uren later het slachtoffer van een straatroof op de Pieter Bothlaan.

Het 16-jarige meisje fietste omstreeks 17.30 uur over de Schothorsterlaan in de richting van de Nederhorst. Plotseling stapte een jongen vanachter een boom en blokkeerde haar de weg. Onder bedreiging met een mes eiste hij geld. Het slachtoffer zag dat er ook nog iemand op de uitkijk stond. Toen er een passant voorbij kwam, fietste het meisje snel weg.

De jongen met het mes is lichtgetint, ongeveer 16 jaar oud, circa 1.70 meter lang en heeft een smal slungelachtig postuur. Hij heeft kort zwart haar en droeg een felblauwe jas of jack en droeg een zwarte doek voor zijn mond met witte opdruk. De persoon die op de uitkijk stond, droeg een zwart jack en had een zwarte capuchon op.

TWEEDE BEROVING De 38-jarige vrouw was omstreeks 22.15 uur eveneens op de fiets toen plotseling van weerszijden twee verdachten tevoorschijn kwamen en haar staande hielden. De vrouw hield echter haar tas stevig vast en begon hard te gillen, waarna de verdachten wegvluchtten in de richting van de Campenstraat. Diverse omwonenden kwamen op het gegil af.

In het tweede geval gaat het om twee mannen van circa 1.75 meter lang, met een normaal postuur. Beiden droegen handschoenen en iets voor hun gezicht. De ene had een donkere jas aan en een donkere spijkerbroek, mogelijk grijs. De ander droeg een donkere jas, mogelijk glimmend.

De politie is naar beide voorvallen een onderzoek gestart. Getuigen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800 - 7000 of www.meldmisdaad.nl.