• BDUmedia / aangeleverd

Afscheid van Robin Tan op het podium van FLUOR

AMERSFOORT Vrienden van de overleden Robin Tan krijgen de gelegenheid om woensdag 21 augustus afscheid van de Amersfoorter te nemen. Dat is besloten na overleg tussen de familie van de oud-raadslid en vrienden.  

Jeroen van der Veer

,,Woensdag 21 augustus zal Robin nog eenmaal op het podium van FLUOR staan", laat Bernard van Gellekom weten. Hij is de persoon die samen met enkele anderen alles in goede banen probeert te leiden. ,,Dan is er gelegenheid voor eerst de familie en dan vrienden om te spreken."

Robin Tan werd afgelopen zondag gevonden in zijn woning en lang was onduidelijk of Tan wel familie had. Na enkele dagen hebben zij zich toch bij de politie gemeld. Met de neef van Tan is afgesproken dat woensdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur afscheid genomen kan worden van de Amersfoorter in Fluor.  Daarna zal de kist naar de auto begeleid worden en wegrijden naar de laatste plek waar Robin Tan gecremeerd zal worden.

 ,,Het is duidelijk dat de familie Robin heel anders kent dan wij in de stad en dat is goed en helder naar elkaar uitgesproken en wij hebben dat als vertrekpunt genomen voor een waardig afscheid", meldt Van Gellekom. ,,Er waren een aantal mogelijkheden, de familie draagt het grootste deel van de kosten en wil binnen die mogelijkheden toch de ruimte geven voor een afscheid door zijn scene in Amersfoort."

Aanstaande donderdag zal er een inzameling opgezet worden om de vaste kosten en de extra kosten voor de familie zo beperkt mogelijk te houden. ,,FLUOR faciliteert de hele ceremonie en zal ook voor techniek zorgen om video, audiopresentaties te geven en er komt een backline om nog één keer het leven van Robin op voor hem zo belangrijke muzikale wijze te gedenken."