• Huub Smink, eigenaar van Kafé van Zanten, ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

    BDU Archief

Café-eigenaar Huub Smink ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft vandaag de Lenaert Nicasiusspeld uitgereikt aan Huub Smink, oprichter en oud eigenaar van Kafé van Zanten aan de Bloemdendalsestraat.

Smink heeft de onderscheiding te danken aan zijn grote betrokkenheid en inzet voor de buurt en bezoekers van het café. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van Kafé van Zanten.

PLEK VOOR DIVERSITEIT Burgemeester Bolsius: "Huub Smink creëerde een plek waarin plaats was voor grote diversiteit, waar iedereen kon zijn wie hij of zij wilde zijn. Een plek voor creatieve ondernemers, waar politiek en bewoner elkaar kan ontmoeten, waar journalisten verhaal maken, waar kinderen de toekomst zijn".

INZET Huub Smink startte in 1979 Kafé Van Zanten aan de Bloemendalsestraat in Amersfoort. In de 36 jaar dat Smink zijn gasten bediende heeft hij het café tot een begrip gemaakt. Volgens de gemeente veranderde mede door zijn inzet de Bloemendalsestraat tot een levendige horecastraat met het jaarlijkse Koningsdagfeest als één van de hoogtepunten.

DE SPELD De Lenaert Nicasiusspeld is een gemeentelijke onderscheiding, die sinds 2012 wordt uitgereikt als teken van waardering aan personen die zich maatschappelijk of op sociaal gebied hebben ingezet voor Amersfoort.