• BDUmedia

Clubs staan stil bij situatie Bauw: 'Stay strong Jack'

AMERSFOORT Twee Amersfoortse voetbalclubs hebben zich zaterdagmiddag van hun beste kant laten zien. Bij de wedstrijd HVC – De Posthoorn stonden spelers, supporters en beide verenigingen stil bij de situatie van Amersfoorter Jack Bauw. De vader van twee kinderen heeft te horen gekregen dat er bij hem leukemie is geconstateerd.

Jeroen van der Veer

Al enkele dagen loopt er een actie voor de inwoner van de stad, die op social-media veelvuldig wordt gedeeld. Jack Bauw kan door zijn behandeltraject niet werken en mist daardoor inkomen. De ZZP'er krijgt steun van mensen door heel het land, die allen massaal doneren door op een speciaal opgezette website. ,,We willen de financiële druk bij hem en zijn gezin weghalen, zodat Jack zich puur en alleen kan gaan richten op zijn gevecht tegen deze ziekte", aldus initiatiefnemer Ricardo Veldmeijer.

Afgelopen zaterdag stonden HVC - De Posthoorn tegen over elkaar en dit duel stond in het teken van Bauw. Zo was hij in het verleden woonachtig in het Soesterkwartier en daardoor kent hij veel mensen van De Posthoorn. Daarnaast is HVC zijn clubje en daardoor organiseerden veel mensen steunbetuigingen voor Bauw. Zo waren er spandoeken, liepen de spelers met een speciaal shirt het veld op en werden er fakkels afgestoken. Op deze manier probeerden de aanwezigen Bauw en zijn gezin een hart onder de riem te steken.