• Karlijn Milder

Vrienden willen 'familieloze' Tan laatste eer bewijzen

AMERSFOORT De politie heeft geen nabestaanden van de overleden Robin Tan kunnen vinden en daarom krijgt hij hoogstwaarschijnlijk een gemeentelijke begrafenis. Dat meldt goede vriendin Hanny Venderbos op haar Facebook. Zij hoopt dat vrienden en bekenden Tan de laatste eer komen bewijzen.

Jeroen van der Veer

De oud-raadslid uit Amersfoort werd zondagavond in zijn woning gevonden. Hoogstwaarschijnlijk lag hij hier al een maand. Volgens Venderbos heeft familie nog drie dagen de tijd om het lichaam op te eisen en anders zal de gemeente Amersfoort een begrafenis regelen. ,,Ik wil contact opnemen met de gemeente wanneer hij of begraven ,of gecremeerd word, om dan ook aan Robin de laatste eer te bewijzen op zijn laatse reis."

Ook Amersfoorter Bernard van Gellekom is bezig met het afscheid van Tan. Samen met Hanny Venderbos en Riekje Hoffman hebben zij nu veelvuldig contact met de politie. ,,Wil iedereen die nog wat voor hem wil betekenen zich bij ons melden" schrijft Van Gellekom op social-media. ,, Wij kennen ook niet al zijn vrienden en wellicht zijn er meer die wat willen en kunnen doen… en ook meer van hem weten… want we laten deze man niet zomaar de stad verlaten…"