• Oudejaarsloten bij een verkooppunt.

    Remko de Waal

Miljoen euro op Staatlot Primera Vathorst

AMERSFOORT In de Primera in Vathorst is de hoofdprijs van de Staatsloterij gevallen. De gelukkige winnaar, die zich tot nu toe nog niet heeft gemeld, kan maar liefst één miljoen euro op komen halen. ,,Ik hoop echt dat het iemand is die het geld hard nodig heeft", aldus eigenaar Jeroen Brandsen.

Jeroen van der Veer

Nog nooit viel er zo'n grote prijs zijn winkel aan de Cruquius te Vathorst. De grootste klapper viel zelfs nog in de guldentijd, herinnert Brandsen: ,,Dat was 250.000 gulden. Daarna zijn er wel enkele tonnen gewonnen, maar een miljoen heb ik nog nooit meegemaakt."

Tot op heden is nog altijd onbekend wie de gelukkige is. Wel is zeker dat de prijs is gevallen op een singel lot. ,,Ik hoop dat er in de winkel iemand komt die vraagt of 'ie iets gewonnen heeft. Als hij of zij de persoon is, staat er op mijn scherm dat hij of zij contact moet opnemen met het hoofdkantoor."

Naast de hoofdprijs van één miljoen euro is er ook een kleinere prijs van 10.000 euro gevallen op een lot dat is verkocht bij Primera Vathorst. ,,Een goud winkeltje", knipoogt Brandsen.

Aanstaande vrijdag gaat hij het feestelijke nieuws vieren met zijn klanten. Zo zullen er gebakjes zijn en wordt zijn winkel feestelijk aangekleed. ,,Nu wij een winnende winkel zijn, verwacht ik dat meer mensen hun lot bij ons gaan kopen. Dat zie je toch steeds vaker. Een stukje bijgeloof denk ik. Echter geven wij gerantie tot aan de voordeur", sluit hij af met een hele grote lach.