• Foto: Henny Jansen/BDU

Miljonair dankzij staatslot van Primera Eemplein

AMERSFOORT In Amersfoort heeft een gelukkige winnaar een Staatslot gekocht bij Primera Eemplein, die een hoofdprijs van 1 miljoen euro opleverde in de trekking van 10 augustus.

De nieuwe miljonairs kunnen hun prijs ophalen bij de Nederlandse Loterij. ,,Om deze mooie geldprijs uit te kunnen keren is het belangrijk dat de spelers zich met het winnende lot melden bij ons op kantoor. We roepen deze twee winnaars dan ook op om contact op te nemen met onze Klantenservice voor het maken van een afspraak", zegt prijswinnaarbegeleider Sander van de Vooren van Nederlandse Loterij. 

De winnaar die het lot kocht in Amersfoort deed mee met de XL-trekking van de Staatsloterij. Dit is een extra trekking met prijzen van 100 euro tot 1 miljoen euro waar spelers tegen betaling van de XL-toevoeging (2,50 euro bij een heel Staatslot, 0,50 euro bij een 1/5 Staatslot) aan kunnen deelnemen.

Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit verkochte loten. De Staatsloterij keert minimaal 60 procent van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.

De Staatsloterij maakt namen van de winnaars nooit bekend, zij blijven anoniem.