• Bas Czerwinski

Mobiele Eenheid vaker in Amersfoort te zien

AMERSFOORT Inwoners van Amersfoort zullen vaker ME-voertuigen door de stad zien rijden. Dit komt doordat het 'Regionale Conflict- en Crisis-beheersing' van Bilthoven is verhuisd naar de Terminalweg in Amersfoort.

Jeroen van der Veer

Het pand zal onder andere gebruikt worden als centraal punt, waar bijvoorbeeld eenheden van de ME naar toe geroepen worden voor een inzet elders in het land. Voorheen was de basis sinds 1997 gelegen in Bilthoven, maar dit pand bleek verouderd.

Langere tijd is er gezocht naar een nieuwe locatie en is men uitgekomen in Amersfoort. Omwonenden of werknemers van bedrijven in de directe omgeving van de Terminalweg zullen weinig merken als er een inzet is bij crisis of conflicten. Er zullen alleen vaker ME-voertuigen voorbij rijden, die uitrukken in colonne. Deze rijden met aangepaste snelheid en gebruiken doorgaans geen licht- of geluidssignalen.

De uitvalsbasis op het bedrijventerrein 'De Hoef' is in totaal 2.989 m² groot en ligt dicht bij de Rijksweg A1. Het pand heeft geen publieksfunctie en de burger kan hier geen aangifte doen.