Model United Nations van start op Farel College

AMERSFOORT Van 11 tot en met 13 februari debatteren 160 scholieren uit de hele wereld op het Farel College in Amersfoort over kinderrechten. Tijdens de drie dagen van de Farel Academy Model United Nations (FAMUN) Worden internationale kwesties in verschillende fora besproken. De burgemeester van Amersfoort sluit op 13 februari FAMUN.

In 3 dagen toewerken naar oplossingen voor veelbesproken problemen, dat is het doel van de 3-daagse debatconferentie FAMUN. Niet alleen leerlingen van Amersfoortse scholen als 't Atrium en het Corderius doen mee, ook deelnemers uit onder andere Noorwegen, Kazachstan en Bangladesh komen deelnemers om hun mening te laten horen.

Het hele weekend vindt plaats volgens de Model United Nations (MUN) formule. In verschillende organen van de Verenigde Naties mogen deelnemers in de rol van diplomaat van een ander land kruipen om zo de belangen van het desbetreffende land te behartigen. 25 scholieren hebben het afgelopen jaar het hele event van a tot z georganiseerd, onder leiding van scholiere Lindsey Horst. Horst benadrukt waarom FAMUN zo belangrijk is: ''Het feit dat wij onze mening kunnen delen zonder onderdrukking is een enorm voorrecht waar we gebruik van moeten maken. Dit is een uitstekende kans voor jongeren om hun stem te laten horen.''

Het hele weekend gaat over kinderrechten. Kwesties zoals onderwijs, kinderbruiden en migratie staan centraal tijdens FAMUN. De organisatie hoopt op een geslaagd weekend: ''Het is natuurlijk allemaal heel serieus, maar bovenal hopen we dat iedereen ook met een lach naar huis gaat. Deelnemers komen niet alleen om hun mening te laten horen of hun debatkwaliteiten te trainen, plezier staat voorop!'' aldus Horst. FAMUN Is te volgen via Facebook en www.famun.nl.